Lihapiirakat
1 L maitoa
½ dl sokeria
2 tl suolaa
50 g hiivaa
n. 26 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Täyte
400 g jauhelihaa
2-3 dl valmista riisipuuroa
suolaa
mustapippuria
mausteita
Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata voi. Kaada yleiskoneen kulhoon maito, sulatettu voi ja sokeri. Sekoita ja liuota hiiva. Lisää suurin osa vehnäjauhoista ja suola jauhojen päälle. Lisää jauhoja tarpeen mukaan niin paljon, että taikina irtoaa kulhon reunoista vaivatessa. Taikina ei kuitenkaan irtoa välittömästi jauhojen lisäämisen jälkeen, joten odota hetki ennen kuin lisäät jauhoja enemmän. Vaivaa hetken aikaa kun kaikki jauhot on lisätty ja taikina on irronnut reunoista. Anna taikinan levätä 15 min. Ruskista sillä välin jauheliha ja mausta se. Lisää siihen riisipuuro ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa mausteita. Jaa taikina palloiksi ja kauli n. ½ cm paksuisiksi soikioiksi. Lisää toiselle puolelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita toinen puoli päälle ja painele reunat kunnolla kiinni. Anna kohota liinan alla ja paista 225°C n. 15-20 min tai kunnes kauniin ruskeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti