keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Raparperimurumuffinit


Raparperit ovat kasvaneet vauhdilla pihan laiton lomassa enkä ole aikaisemmin ehtinyt tätä herkullista satoa hyödyntämään. No eihän siitä nytkään lähtenyt kuin kolme vartta, mutta parempi sekin on kuin ei mitään! Näistä tuli todella herkullisia. Ja koska neitosilla on ollut tapana tulla ja halata oikein kunnolla kun äiti on onnistunut jotain hyvää tekemään, ei nämä muffinit tuottaneet senkään saralla pettymystä. Huokauksia vain kuului syödessä :)
Ohjeesta tulee noin 18kpl normaalin kokoisia muffineita. 


Raparperimurumuffinit

Pohja

3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja sokeria
1/2 rkl kardemummaa
3/4 dl maitoa
4 dl raparperia pieninä paloina


Muruseos

75 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria


Sulata voi ja anna jäähtyä. Laita paperiset vuoat muffinipellille. Kuori ja pilko raparperit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita puolet jauhoista vaahtoon. Lisää voi ja sekoita huolellisesti, mutta varovasti. Sekoita loput jauhot ja lopuksi vielä maito ja raparperin palat. Jaa taikina vuokiin ja valmista muruseos.
Sekoita jauhot, hiutaleet ja sokeri keskenään. Lisää kylmä voi ja nypi sormilla murumaiseksi. Lisää jokaisen muffinin päälle kasa muruseosta. 
Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Jäähdytä muffinit ritilän päällä ilman peltiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti