tiistai 8. syyskuuta 2020

Karamellisoitu omenapiirakka


Parasta mitä omenoista voi tehdä! Herkullinen omenapiirakka myös valmistuu super nopeasti ja helposti. Kardemumman ja omenan yhdistelmä on lyömätön ja vielä kun piirakan kylkeen heittää jäätelöä tai vaniljakastiketta niin suosio on taattu.

Karamellisoitu omenapiirakka

Vuoan pohjalle:
n. 50 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
Omenoita (n. 4-6) 

Taikina:
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa

Höylää juustohöylällä jääkaappikylmä voi vuoan pohjalle tasaisesti, jokaisen kohdan ei tarvitse peittyä voilla. Käytän itse halk. 26cm korkea reunaista piirakkavuokaa. Levitä fariinisokeri tasaisesti voin päälle. Siivuta tai kuutioi omenoita omaan makuusi sopiva määrä voin ja sokerin päälle. 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen sekaan hyvin vatkaten. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina omenoiden päälle tasaisesti ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 min, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluastialle.
Tarjoile lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Voit valmistaa piirakan myös esimerkiksi raparperista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti