perjantai 23. lokakuuta 2020

Käsitöitä



Syksy on ollut eläinten kanssa touhuamisen lisäksi melko käsityö painotteista. Erityisesti pienelle taaperollemme olen tehnyt paljon uusia vaatteita, jotka ovat tarpeeksi lämpimiä talvella. Emme pidä talossa yli 20 asteista lämpötilaa yllä, joten t-paita ja collegepaita on aika hyvä yhdistelmä lämpimänä pysymisen kannalta. Se on hyvä myöskin vierailuun, sillä yleensä vierailun kohteillamme on keskimäärin 25 asteinen huoneenlämpö talvisin ja silloin on tarpeellista ottaa päällyspaita pojalta pois. Tosin ikävästi näyttää siltä, ettei pahemmin vierailuja muiden kotona ole luvassa.





Ompelu ja neulonta on ollut jo teinistä asti lähellä sydäntä, mutta kesäisin siihen ei tahdo löytyä aikaa. Ehkä sitten kun pihalla alkaa olla valmista ja vain huoltotöitä, kylvöä ja sadonkorjuuta tarvitsee enää tehdä. Se taitaa koittaa vasta eläkeiässä.. Siihen asti käsitöitä harrastetaan lähinnä sadonkorjuun jälkeen alku kevääseen asti. Mutta eihän se haittaa, toisaalta se on ihan kivakin pitää aina hieman taukoa. Pysyy mielenkiinto helpommin yllä, erityisesti puutarhan hoito on jo syksyn alussa vähän työtään tuntuista. Siihen sitä taukoa oikeasti kaipaakin. Vaikka toisaalta tuntuukin aina haikealta luopua kesästä.





Nyt tuntuu ihanalta, kun on päässyt ompelun pariin jo suuremmissa määrin. Myös leivonnalle on löytynyt kesän jälkeen jo mukavasti aikaa. Neulomistakin on harjoitettu ihan kivasti. Virkkaus sen sijaan on vielä jäänyt tauolle. Tiskirättejä kyllä tarvittaisiin muutamia lisää. Myös myyntiin/vaihtoon olisi niitä ajatus tehdä. Makrameeta olen suunnitellut myös harjoittelevani, amppeleita olen tehnyt joskus kauan sitten, mutta aloittelijan saappaissa ollaan kuitenkin. 





Tämän vuoden puolella päästään tutustumaan myös ihan uuteen alaan käsityössä, nimittäin kotikosmetiikkaan. Ja tarkemmin sanottuna huulirasvalla aloitetaan. Kuvan kehäkukan terälehdet on olleet jo tovin oliiviöljy kylvyssä ja muutaman viikon päästä seos siivilöidään sekä valmistetaan huulirasvaksi. Muut tykö tarpeet olemme ostaneet jo aikaisemmin. Saippuan tekoa olisi myös tarkoitus kokeilla parin vuoden sisällä, mutta koska prosessi kuulostaa muka niin pelottavalta, voi se vielä siitäkin siirtyä eteenpäin.. Aikahan sen taas näyttää :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti