sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Kolakeksit

Kun makeannälkä yllättää, kolakeksit valmistuvat nopeasti. Nämä helpot herkut valmistetaan vain muutamasta raaka-aineesta ja niitä löytyy ainakin meidän kaapeista aina. Keksit säilyvät myös tiiviissä lasipurkissa vähintään kuukauden, joten näitä voit tehdä reilumman satsin kerralla!
Ohjeesta tulee yksi pellillinen keksejä. 

Kolakeksit

100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria (Dansukker)
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaaleaa siirappia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi ja lisää siirappi. Työstä nopeasti taikinaksi. Rullaa taikinasta paksu pötkö ja jaa se kolmeen osaan. Rullaa palat tangoiksi ja nosta leivinpaperille pellille. Litistä tankoja hieman sormilla. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Leikkaa lämpimänä tangoista viistoja paloja. Anna jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti