Tästä ohjeesta tulee pieni määrä vaniljakreemiä, eli todennäköisesti tarvitset vähintään tuplat, jos haluat sen riittävän ilman muita täytteitä litran taikinaan viinereitä, pullia tai munkkipossuja!
Ihan älyttömän helppoa, nopeaa ja hyvää!
Vaniljakreemi
2 ½ rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
2 ½ dl kuohukermaa tai täysmaitoa
3 keltuaista
½-1 vaniljatankoa (riippuu tangon koosta)
Sekoita kattilassa sokeri ja maissitärkkelys. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Lisää molemmat kerman ja keltuaisten kanssa kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Jos kreemi ei ole pulpahtamisen jälkeen tarpeeksi paksua, voit vielä pienen hetken kuumentaa sitä kunnolla sekoittaen, kunnes kreemi on sopivaa. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti