Viime aikoina olen hurahtanut kunnolla hapanjuuren kanssa leikkimiseen. On tullut kokeiltua paljon erilaisia reseptejä ja sovellettua omia. Osa onnistuu, osa ei. Tässä yksi hyvin onnistunut kokeilu, jonka mausta erottaa hyvin kauran.
Kaura-ruisnappiset
150 g ruishapanjuurta
5 dl vettä
10 g siirappia
130 g kaurahiutaleita
50 g kauralesettä
70 g kaurajauhoja
300 g ruislestyjauhoja
30 g runsaskuituisia ruisjauhoja
1 tl suolaa
Sekoita kaikki muut aineet keskenään, paitsi suola. Anna levätä tunnin ajan ja lisää suola hyvin sekoittaen. Kohota liinan tai kannen alla lämpimässä paikassa 4-5 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pötköksi. Jaa taikina 18 osaan ja muotoile palloiksi. Laita pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taputtele ohuiksi. Kohota liinan alla 2-3 tuntia ja paista nappiset 250 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä pieni hetki. Avaa reunat veitsellä kun leivät ovat vielä lämpimiä ja revi leipä auki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti