perjantai 30. maaliskuuta 2018

Lasitettu terassi


Olimme jo vuosia puhuneet lasitetusta terassista. Ajatuksena oli käyttää vanhojen ikkunoiden laseja leikattuna, mutta eiväthän ne helposti ehjinä pysyneet, vaikka leikkurissa ei vikaa ollutkaan. Jos olisimme tästä ominaisuudesta tienneet, olisi suunnitelmat muuttuneet aika radikaalisti ulkonäön suhteen. Mutta koska runko oli jo rakennettu, päädyimme ostamaan uudet lasit. Tosin yksi laseista on vanhoista ikkunoista onnistuneesti leikattu, joten voi kai senkin ajatella yhdenlaisena erävoittona.


Rakentaminen alkoi vanhan purkamisella. Ensin irroitimme kaiteet. Seuraavaksi lähti terassin laudoitus. Kaiteet ja painekyllästetyt lahjoitimme pois ja niistä päästiinkin nopeasti eroon.


Rungon pystyttämisessä ei kauaa mennyt, mutta koska ikkunoita ei nyt sitten ollutkaan valmiina, piti niitä parisen viikkoa odotella. Odotellessa saatiinkin ulkovuori paikoilleen. Ikkunoiden paikat tehtiin täysin valmiiksi ennen niiden saapumista, jotta ne sai vaan naputella nopeasti paikoilleen. Sekin oli aika vikkelästi ohi ja heti alkoi näyttää paljon valmiimmalta, vaikkei niitä sinänsä edes huomaa. 



Ikkunoiden asentamisen jälkeen päästiin laittamaan villat ja sisäpuolen paneelit paikoilleen. Molempiin päihin jätettiin tuuletusikkunoita varten aukot. Automaattiset avaajat on ostettu valmiiksi ja ne odottavat kesää paketeissaan. Toivoa sopii, että ne vielä löytyvät, kun niitä tarvitaan...


Sisälle rakennetaan istutusaltaat ikkunoiden eteen ja se lisää todella paljon kasvihuonetilaa. Ajatuksena on laittaa tulevana kesänä niihin pelkästään chilejä. Tietysti oleskelutila pienenee huomattavasti, mutta viidakkomainen tunnelma kyllä korvaa asian.

Nyt vain odotellaan lämpöisempiä kelejä, jotta päästäisiin maalaushommiin. Maalaamisen jälkeen pitää viimeistään olla päätettynä lattiamateriaali, mutta hyviä vaihtoehtoja on niin runsaasti, että päätös tulee olemaan melko vaikea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti