torstai 29. maaliskuuta 2018

Virkattu kukkaruukku


Ajatukseni oli alkuun myydä turhat akryylilangat, jotka olin ostanut ennen kuin ymmärsin materiaalien päälle mitään. Niitä olikin kertynyt runsaasti erilaisia. Sitten yhtenä päivänä se välähti.. Tekisin niistä kukkaruukun ensiksi virkkaamalla yhteen muutaman langan. Onhan ne minulle silloin aikanaan maksaneet sievoisen summan, niin paremman hyödyn saan niistä näin, kuin myymällä ne pilkkahintaan. Ja näin ne eivät päädy ainakaan säännölliseen pesuun päästämään mikromuovia vesistöihin.

No eihän siitä erityisen nätti tullut, mutta ajatuksena koko ajan olikin, että sen voi kalkkimaalilla sutaista, jos pahasti ottaa silmään. Hyvin kelpaa kuitenkin tarkoitukseensa. Sisälle tulee jätesäkki, eli multa ei pääse kosketuksiin lankojen kanssa. Eihän se multa taitaisi kovin hyvin pysyäkään sisällä ja ajan myötä voisi kasteluiden takia näyttää melko mielenkiintoiselta.


Alkuun virkkasin siis kaksi vähän paksumpaa lankaa yhteen. Näiden lankojen loputtua päädyin jatkamaan yhdellä ohuella ja kahdella vähän ohuemmalla kuin aloituksen langat. Tuloksena siis yhtä paksua "kudetta".

Virkkasin koko työn spiraalina aina silmukan taaemmasta lenkistä, sillä ajattelin, että tässä räsymaton tyylisessä väritkin tulisivat paremmin esille näin. Omasta mielestäni oli tähän työhön hyvä ratkaisu, vaikka yleensä en ole mikään suuri fani tälle pinnalle.



Vielä pitäisi muutama kerä käyttää samaan tarkoitukseen, eli toinen samanlainen, mutta kuitenkin ihan erilainen työnalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti