torstai 22. maaliskuuta 2018

Taimikasvatusta ja suunnitelmia


Tänään taimihyllyt näyttävät tältä. Kasvu on vauhdikasta varsinkin chilien ja paprikoiden osalta, mutta näyttää ananaskirsikatkin jo varsin kivoilta. Ananaskirsikat, munakoisot ja muutaman tomaatinkin koulin tänään isompiin purkkeihin. Ilman uutta taimihyllyä olisimme jo pulassa. Kokosimme sen muutama päivä sitten ja päätimme jättää maalaamisen sille ajalle kun hylly on joutilaana. Nyt oli jo niin kova kiire saada se käyttöön! 


Suunnitelmat hyötypuutarhan suhteen ovat suuret, lavatarhalle tehdään pieni muutos ja haaveilemani hedelmäkujan rakentaminen saatetaan aloittaa tämän vuoden puolella. Todennäköisesti sen aloitus siirretään kuitenkin seuraavaan vuoteen, mutta ainahan voi haaveilla :) 


Etupihan laatoitusta jatketaan ja pikku puutarhurit saavat omat lavansa nurmikolle. Ajatuksena pitää ne siinä vain tämän kesän ja sen jälkeen levitellä niistä mullat nurmikon päälle, joka kaipaa hieman kohennusta.


Kylvin erilaisia salaatteja tiheästi, jotta saataisiin pikkuruisia lehtiä syötäväksi. Tänään laitoin lisää tulemaan ja myös pinaattia, paksoita sekä mangoldia. Tällä kertaa tosin väljemmin, kun näyttävät siltä, että voisivat kuitenkin kasvaa hieman suuremmiksi, mikäli eivät olisi niin tiheästi. Mikä olisikaan parempaa kuin tuoreet salaatit jo tässä vaiheessa vuotta omasta kasvatuksesta! Lisävalon kanssa varmaan paremmin onnistuisikin. En ole kuitenkaan lähtenyt sellaista hankkimaan, kun erkkerissä näyttää valo riittävän ilmankin näihin varsinaisiin taimikasvatuksiin.


Tomaateissa on todella monta meille aivan uutta lajiketta kokeilussa ja jännityksellä odotetaan miten niiden kasvatus onnistuu. Emme ole häävisti onnistuneet tomaatin kasvatuksessa aikaisemmin ja nyt kun tiedetään missä on mennyt eniten vikaan, ollaan varsin toiveikkaita tämän kauden suhteen. Unelma olisi saada pakastimeen valmiiksi sosetta, kokonaisia kirsikkatomaatteja ja kellariin ketsuppia omista tomaateista. Mutta ei auta kuin yrittää ja toivoa parasta :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti