lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kasvihuone kauden aloitus


Olemme aloitelleet pikkuhiljaa täyttämään kesäkeittiötä kasveilla. Ämpäreihin ikkunalaudoille on laitettu paprikoita ja aivan kohta ne jo kukkivat! Myös muutamissa chileissä on nuppuja ja yhden laitoin jo ämpäriin. Tomaateista pikkuruiset 'Tiny Tim' ja 'Monetka' lajikkeet on jo lähestulkoon kaikki laitettu pieniin ruukkuihinsa ja myös muutama runkotomaatti on päässyt isoon ruukkuun basilikan kanssa.


Amppeleissa roikkuu paljon erilaisia basilikoja, sekä tomaatteja lajikkeina 'Hundreds & Thoudands', 'Tiny Tim' ja 'Monetka'. Muutamissa näissäkin on jo nuppuja tuloillaan ja innolla odotellaankin satokauden alkua!


Runkotomaatit ovat jo kasvaneet hurjaa vauhtia, joten ehkä pitää kuitenkin ensivuonna taas yrittää malttaa olla kylvämättä turhan aikaisin :) Myöhemmin kylvetytkin alkavat jo ottaa pientä kasvupyrähdystä. Uskoisin niiden olevan juuri sopivan kokoisia kun pääsevät omille paikoilleen. Hieman jännityksellä odotan kuinka paljon nuo isoimmat vielä ehtivät venyä, vaikka onnekseni ne voi istuttaa niin syvään kuin itse tahtoo.



Ananaskirsikoitastakin muutamat ovat päässeet ruukkuihin ja kasvutahti kiihtyy, jospa niiden kanssa saataisiin kesällä se ensimmäinen onnistuminen! Pari ylimääräistäkin niitä on, mutta jos ei kukaan huoli, niin eiköhän niillekin ämpärit liikene :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti