keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kurkku-kurpitsasalaatti


Tästä ei kurkkusalaatti enää parane ja kaupan hylly ei paljoa houkuttele, kun on kerran päässyt maistamaan! Kaiken lisäksi äärettömän helppo valmistaa, joskin kuutiointi vie hyvän tovin. Se on kuitenkin kaiken vaivan arvoista. 

Kurkku-kurpitsasalaatti

1 kg avomaankurkkua ja kesäkurpitsaa
1 sipuli
2-3 paprikaa
1 chili (tai maun mukaan)
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
3 dl sokeria
2 tl jauhettuja sinapinsiemeniä
1 dl vehnäjauhoja


Kuutioi kurpitsat, kurkut, paprikat, chilit ja sipuli. Laita kuutiot kattilaan yhdessä etikan, veden, suolan ja sokerin kanssa. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 min. Sekoita vehnäjauhot ja jauhetut sinapinsiemenet tilkkaan kylmää vettä. Sekoita kunnes seos on sileää. Kaada ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna hautua kattilassa vielä noin 15 min. Kaada kuumennettuihin lasitölkkeihin, sulje kansi heti ja anna jäähtyä. Säilytä viileässä ja anna maustua parisen viikkoa. Säilyy avaamattomana pitkään. Ohjeesta tulee noin 2 litraa valmista salaattia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti