tiistai 3. huhtikuuta 2018

Taimihyllyt järjestykseen


Taimihyllyt olivat hieman sekasorron vallassa ja tänään sain sysäyksen pieneen järjestelyyn. Tomaatit pääsivät ylimmälle hyllylle, niiden alle pieneksi kasvavat tomaatit 'Tiny Tim' ja 'Monetka'. Myös ananaskirsikat, munakoisot ja pari pientä paprikaa pääsivät samalle hyllylle. Loput chilit ja paprikat ovat viereisellä hyllyllä edelleen hauskasti pituus järjestyksessä. Niistä huomaa hyvin missä järjestyksessä ne on koulittu, ensimmäiset ovat tietenkin ne suurimmat.




Ananaskirsikan kasvatus näyttää tällä hetkellä todella lupaavalta. Läpinäkyvään mukiin koulittujen taimien juuret alkavat näkyä ja ne yltävät jo pohjaan asti suurimmalla osalla. Toivottavasti eivät kuitenkaan tykkää kyttyrää läpinäkyvyydestä. Tällä taimi määrällä on kuitenkin kiva käyttää kaikki mahdolliset turhakkeet kasvatuksessa. Nämäkin mukit ovat peräisin eräästä vaihtokaupasta, jonka tein lähinnä muutaman ruukun takia.


Munakoisot ovat myös oikein mallikkaan näköisiä. Viime vuonna kylvin vähän turhan myöhässä, mutta kasvoivat silti nopeasti sato ikään. Jotain kuitenkin meni pieleen, kun yhden kukan jälkeen ei uusia kuulunut ennen loppusyksyä. Koitin ottaa ne kasvamaan vielä sisälle, koska nuppuja oli niin runsaasti, mutta eihän se onnistunut ja nuput tippuivat hiljalleen pois. Täksi vuodeksi laitoin vain muutaman siemenen multaan ja pari niistä iti. Kuulostaa meidän talouteen varsin sopivalta määrältä! 


Purjoja kylvin viiteen rasiaan melko reilusti. Olen varannut paljon tilaa purjoille tälle kaudelle. Todennäköisesti taimia ei ole ihan niin paljoa, mitä suunnitelmat vaatisi, mutta se on vain positiivinen asia. Jää tilaa vielä muillekin ja jos ei onnistukaan niin ei harmita niin paljon. Viime kesänä purjot onnistuivat ensimmäistä kertaa kohtuu hyvin ja siitä innostuneena halusin jättää niille reilusti tilaa suunnitelmiin. Nättejäkin ovat, joten koristearvoa niistä löytyy myös.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti