sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Touhuilua eläinten kanssa


Tällä hetkellä meillä on 4 viiriäistä, joista yksi on kukko. Terho pitää akat ruodussa, mutta ilmeisesti laukoo tyhjiä, kun yksikään muna ei ole ollut hedelmöittynyt parin koneellisen tuloksena.. Toisaalta se oli ihan hyväkin juttu, sillä sain tietooni vasta kokeilujen jälkeen, että parvessa ei saa olla kullan värisiä molemmista sukupuolista. Oletan siis, että myös Terho kuuluu siihen väriin ainakin jollakin tapaa. Munia saadaan kuitenkin reippaaseen tahtiin ja oletettavasti kaikki kolme vielä munivat. Tämän vuoden suunnitelmat ovat vielä täysin auki eläinten suhteen, haudotaanko joitakin osto munia vaiko ei. Aikaa tuskin jää kesällä aitauksien tekoon, joten ankkoja ei ainakaan tänä vuonna ole suunnitelmissa.


Tänään laitettiin viirula uuteen uskoon, eli toisin sanoen kuivikkeet vaihdettiin puhtaisiin ja virikkeitä lisättiin roimasti. Saapa nähdä mitä viirut tuumaavat lemmikkilinnuille tarkoitetuista härveleistä. Kylpeminen alkoi sillä samalla sekunnilla, kun ensimmäinen lapiollinen lähti kompostiin. Huvittavia otuksia kertakaikkiaan :)

Terho

Kynsiä tuli myös lyhennettyä parilta viirulta kun sille oli nyt ensimmäistä kertaa tarvetta. Yllätyin helppoudesta melkoisesti! Leikkasin nimittäin kolmen pupun kynnet sitä ennen ja yhden kanssa varsinkin oli melkoista säätöä.. Taavetti ei sitten millään ollut yhteistyökykyinen. Tätä odotin Almalta, mutta sen kynsien leikkaus sujuikin kuin unelma! Sitä ei usein tapahdukaan Alman kanssa.


Tiitus pääsi ensimmäistä kertaa pihalle lumien aikaan ja kaivuu puuhat alkoivat heti hangelle päästessä. Sen verran vikkelä kaveri kyseessä, ettei kovin häävejä kuvia saanut otettua. Sisälle tullessa sain kuin sainkin ihan hyvän räpsyn muustakin kuin herran pyllystä. Tiitus on oikein ihana luonteeltaan, semmoinen pehmoinen sylipupu, tosin tänään sylissä olo ei pahemmin maistunut. Rapsutukset kuitenkin kelpasivat ja niitä olikin jakelemassa liuta lapsia, niin omat kuin naapureidenkin.


Tämä päivä koostuikin siis pitkälti eläinten asumusten siivoiluista ja kynsien leikkaamisesta. Tietenkin mukaan mahtui ruuanlaittoa ja lautojen maalailua. Maalaus jää nyt ainakin muutamaksi päiväksi tauolle, sillä maali loppui ja vielä ei ole tiedossa milloin saadaan lisää. Tilattu kuitenkin on paikalliselta kauppiaalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti