torstai 16. elokuuta 2018

Punajuuret


Aikaisempina vuosina punajuuri kokeilut ovat menneet pitkälti penkin alle. Muutamia juurikkaita ollaan saatu toki nostaa maasta. Täksi vuodeksi kylvettiin kahteen lavaan erilaisia juurikkaita. Toinen onnistui, josta kuvan punajuuret onkin nostettu. Toinen ei ihan niin hyvin menestynyt.. Molemmissa itävyys oli todella huono, mutta onneksi edes jonkin verran iti ja saatiin ensimmäistä kertaa tehtyä etikkapunajuuria. Kokokin oli ihan kiva tässä paremmin onnistuneessa lavassa. Tosin loput eivät näin hyvän kokoisia olekaan, mitä kuvassa, mutta kuitenkin ihan käyttökelpoisia nekin.


Kesäkurpitsaa tulee vielä ihan mukavaan tahtiin, mutta paprikoista ei enää kurkkusalaattiin riitä. Pitää siis keksiä niillekin käyttöä isommissakin määrin. Sato alkaa kuitenkin hiipumaan, sillä osa kasveista on ollut jo jonkin aikaa jostain syystä vähän huonossa hapessa. Mutta se ei onneksi haittaa! Kunhan nyt vielä edes muutaman saisi kellariinkin laitettua syystalvea varten viimeisistä kurpitsoista. Yksi talvikurpitsakin on mukavassa kasvussa. Toinen pienempikin löytyy, mutta sen enempää satoa ei taidakaan tulla. Ihan mukavasti kuitenkin, kun aiemmin ei olla niissäkään onnistuttu :)

Perunoiden nosto jännittää valtavasti.. Kaiveluiden tuloksena sato ei ole ollut häävi. Jotenkin pelkään, ettei siellä oikeasti ole juurikaan satoa kerättävänä. Viime vuodenkaan sato ei ollut päätä huimaava, kun ruttoisia pottuja oli melko reilulla kädellä. Nyt näyttäisi muuten hyvältä varsien puolesta, mutta en jaksa uskoa, että muutamaa ämpärillistä enempää olisi nostettavaa. No, se jääköön vielä nähtäväksi, onhan tässä vielä kasvukautta jäljellä, jollei rutto nosta päätään ja varret joudu katkottavaksi. Eihän se peruna kaupassa paljoa maksa, mutta omat perunat ovat maultaankin ihan eri juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti