torstai 21. maaliskuuta 2019

Viikonloppu


Viikonlopun puhteina syntyi pakastimeen paljon täytettä. Parin päivän leipomisen jälkeen jalkapohjat alkoivat olla jo hieman uupuneet. Pieni tauko tuli siis ihan tarpeeseen. 

Leipäomavaraisuudesta olen aiemminkin maininnut, mutta mainittakoon uudestaan. Yksi millä voi säästää valtavasti rahaa, on leipoa kaikki leipänsä itse. Vaikka ei pääsisikään viljojen suhteen omavaraiseksi, voi hyvin olla leipäomavarainen! Itse ostamme pääosin lähialueilla tuotettuja luomuviljoja ja silti säästö on suuri. Luomun osto kannattaa jo senkin takia, ettei aja pölyttäjiä enää yhtään ahtaammalle. Tähän asiaan pitäisi kiinnittää paljon enemmän huomiota! 

Viikonlopun saldo:

Ruisleipiä 21kpl
Ruisnappeja 94kpl
Vaaleita leipiä 2kpl
Focaccia 1kpl
Pizzapohjia 60kpl

Focacciaa en olekaan aiemmin kokeillut tehdä juureen. Maku oli varsin hyvä, mutta taikina olisi kaivannut puolittamista. Sekä kohotus aika olisi saanut olla pidempi. Tietääpähän seuraavalla kerralla tehdä hieman toisin :)


Viikonloppuna sitä ei ehtinytkään leipomiselta oikeastaan muuta tehdä. Vähän saatiin aloitettua kesäkeittiön siivousta. Vielä olisi melko valtavasti tekemistä siinäkin. Kiirettä sentään ei tarvitse pitää, sillä taimet pääsevät sinne vasta myöhemmin. Kesäkeittiön rakennuskin lykkääntyy vielä reilusti pidempään kuin oli tarkoitus, sillä saimme tietoomme apen tulevan keittiörempan. Häneltä siis haemme sinne pätkän keittiökalusteita, kunhan remppa joskus aloitetaan. Kierrättämällä on hankittu muutkin kalusteet tähän mennessä kesäkeittiöön. Ihana vanha pyöreä pöytä pinnatuoleineen ostettiin kirppikseltä, joskin niiden uudelleen maalaus tulee varmasti jossakin kohtaa kyseeseen, kun edellinen pinnankohennus ei aivan ole myyjältä nappiin mennyt! Sitä ei tosin kuitenkaan tehdä ennen kuin kalusteet sitä oikeasti vaativat.


Aiemmin sain valmiiksi tuubihuivi jälkikasvulle. Tehdessä tätä huivia vain yksi muksuista oli kiinnostunut sitä käyttämään, mutta heti valmistuessaan siitäkin saatiin tietysti riitelyn aihe. No, jokainen saa käyttää vuorollaan ja ongelma on ratkaistu. Eikä yhtään haittaisi vaikka tekisi muutaman lisää. Aina on kaikilla huivit märkänä kun hetken pihalla pyörii. Onneksi kohta on kesä ja saa unohtaa hetkeksi tämän ulkokamppeiden kuivausrallin! Voin sanoa, ettei tule ikävä. 






Tulevana viikonloppuna olisi myös tarkoitus leipoa pakastimeen täytettä. Kohotuskoreja ajattelimme käydä ostamassa muutaman lisää, jotta vaaleita leipiä saisi leivottua helpommin useamman kerrallaan. Viikonloppuna kokeilimmekin ensimmäistä kertaa sellaista ja voin sanoa, että ei mennyt rahat hukkaan! Ihan loistava väline hapanjuurella leivontaan. Aiemmin pidin niitä ennemminkin turhakkeena, mutta mieli muuttui heti kerrasta. Kuinka ihminen voikaan olla niin väärässä jostakin asiasta.. No, onneksi tuli kuitenkin kokeiltua! :)

Oikein mukavaa loppuviikkoa sinne ruudun toiselle puolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti