Hyvän suolakurkkureseptin metsästykseen meni pari vuotta ja toinen mokoma, että saatiin resepti myös blogiin asti! Vihdoinkin saatiin siis meidän makuun sopivat kurkut muutamien karvaiden pettymysten jälkeen! Iso osa tulee tosin tehtyä kesäkurpitsasta, sen helppouden takia. Eihän se aivan yllä avomaankurkkujen tasolle, mutta hyvää joka tapauksessa. Jospa mekin joskus hukuttaisiin kurkkuihin!
Suolakurkut
1kg kurkkuja
Nippu tilliä
Mustaviinimarjan lehtiä
10cm pala piparjuurta lastuina
8 dl vettä
4 dl etikkaa
½ dl suolaa
2 rkl sinapinsiemeniä
15 valkopippuria
3 dl sokeria
Laita purkit kuumenemaan esimerkiksi uuniin 100 asteeseen vähintään 30min. Keitä kannet/tiivisteet kattilassa runsaassa vedessä.
Lado kurkut halutussa muodossa purkkeihin kerroksittain tillien, mustaviinimarjan lehtien ja piparjuuri lastujen kanssa. Jätä jonkin verran tillejä päällimmäistä kerrosta varten. Laita vesi, etikka, sokeri, suola, pippurit ja sinapinsiemenet kattilaan. Keitä hetken aikaa ja kaada liemi kuumana purkkeihin. Sulje kannet heti. Anna maustua pari viikkoa ennen käyttöä. Vähempikin riittää, mutta sen parempaa mitä kauemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti