keskiviikko 12. elokuuta 2020

Kirsikkajäätelö

Säilönnässä on monia erilaisia tapoja ja jäätelön teko voi olla yksi niistä. Se vie pakastimesta tosin aika paljon enemmän tilaa ja vaatii vähän vaivaakin. Mutta se on kaiken sen arvoista. Lisäaineetonta jäätelöä, mikäs sen parempaa!

 
Kirsikkajäätelö

6 munankeltuaista
2 dl sokeria
4 dl täysmaitoa
3 dl kuohukermaa
½ vaniljatanko

3 dl tuoreita kirsikoita ilman kiviä
½ dl vettä
½ dl sokeria

Aloita erottelemalla keltuaiset isoon kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kiehauta maito, kerma ja vaniljatangon puolikkaat ja siemenet paksupohjaisessa kattilassa. Nosta kattila levyltä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Poista vaniljatanko ja kaada kuuma kermamaito ohuena nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen 85 asteiseksi tai kunnes seos sakenee, nosta kattila levyltä. Seos ei saa kiehua!
Kaada seos siivilän läpi kulhoon ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt seos jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Tee kirsikkaseos hyvissä ajoin ennen jäätelön jäädyttämistä, voit tehdä sen myös edeltävänä päivänä odottamaan jääkaappiin. Laita kirsikat, vesi ja ½ dl sokeria kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen pari minuuttia, kunnes kirsikat ovat pehmenneet. Nosta levyltä ja anna jäähtyä. 
Jäädytä jäätelöseos jäätelökoneessa, siirrä jäätelö rasiaan, kaada kirsikat päälle ja kääntele hieman sekaisin keskenään. Laita rasia pakastimeen odottamaan tarjoilua vähintään tunniksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti