Säilönnässä on monia erilaisia tapoja ja jäätelön teko voi olla yksi niistä. Se vie
pakastimesta tosin aika paljon enemmän tilaa ja vaatii vähän vaivaakin. Mutta se
on kaiken sen arvoista. Lisäaineetonta jäätelöä, mikäs sen parempaa!
Kirsikkajäätelö
6 munankeltuaista
2 dl sokeria
4 dl täysmaitoa
3 dl kuohukermaa
½ vaniljatanko
3 dl tuoreita kirsikoita ilman kiviä
½ dl vettä
½ dl sokeria
Aloita erottelemalla keltuaiset isoon kulhoon. Halkaise vaniljatanko ja
raaputa siitä siemenet. Kiehauta maito, kerma ja vaniljatangon puolikkaat ja
siemenet paksupohjaisessa kattilassa. Nosta kattila levyltä. Vatkaa
keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Poista vaniljatanko ja kaada
kuuma kermamaito ohuena nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen 85 asteiseksi
tai kunnes seos sakenee, nosta kattila levyltä. Seos ei saa kiehua!
Kaada seos siivilän läpi kulhoon ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt seos
jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Tee kirsikkaseos hyvissä ajoin ennen jäätelön jäädyttämistä, voit tehdä sen
myös edeltävänä päivänä odottamaan jääkaappiin. Laita kirsikat, vesi ja ½
dl sokeria kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen pari
minuuttia, kunnes kirsikat ovat pehmenneet. Nosta levyltä ja anna
jäähtyä.
Jäädytä jäätelöseos jäätelökoneessa, siirrä jäätelö rasiaan, kaada kirsikat
päälle ja kääntele hieman sekaisin keskenään. Laita rasia pakastimeen odottamaan
tarjoilua vähintään tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti