keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Heihei kesä, tervetuloa syyskuu!



Syyskuu on täällä ja yöt alkavat olla pimeitä! Ihana köynnöksille tehty seinämä sai valot alustavasti toimintaan. Mies innoissaan värkkäili auton sisätilaan tarkoitetuista valoista juuri sopivan valaistuksen terassille. Enää tarvitaan johtojen laitto paikoilleen ja sähkömies kylään. Tällä hetkellä toimivat vasta akkupaketin kera, mutta eiköhän se muutu tässä muutaman viikon sisällä. Tästä tuli niin ihanan kodikas, että seuraavana keväänä terassin toinen sivu pääsee saman työn alle!



Lavoissa porkkanat ovat tuottaneet melko kelvollisen sadon ja kellariin saadaan todennäköisesti aika mukava määrä kauniita isoja porkkanoita. Alkuunhan sato ei kovin hääppöiseltä näyttänyt, mutta nyt saa huokaista helpotuksesta. Kesäporkkanoitakin on riittänyt syöntiin ja tulee myös riittämään pakastimeen asti. Myös avomaalla on porkkanoita tulossa reilusti, mutta ne jäävät paljon pienemmiksi kuin lavoissa kasvaneet. Eipä se haittaa, sillä niitä ei alunperinkään ollut tarkoitus kylvää. Siemenpussi sattui jäämään sateeseen ja pakkohan ne oli johonkin heitellä, ettei aivan hukkaan mene! 

Ostimme uuden arkkupakastimen ja sitä olemme saaneet nyt urakalla täyttää! Ihan parasta, kun saa täyttää tyhjän pakastimen järjestelmällisesti. Samalla saimme myös yhden vanhoista sulatettavaksi ja uudelleen järjesteltäväksi, kunhan nyt ensin taas jäähtyy. Me pakastamme kaiken rasioissa, ettei maut siirry pakastettavista toisiin. Ja myös tykkäämme pitää kaikki rasiat samaa sarjaa, jotta kaikki olisi selkeämpää. Orthex Gastromax on valikoitunut meillä pienemmille pakastettaville rasioiksi. Sen sijaan jäätelöt, leivät ja pullat pakastetaan mieluummin Curver Grand Chef rasioihin. Nämäkin olisi varsin mukava pitää erillään omissa pakastimissa, mutta aina ei tila tai rasiat riitä. Mutta ehkä joskus tämän perfektionistin unelma toteutuu silläkin saralla. Tai sitten koitetaan vaan sopeutua omavaraistelijan tutuimpaan olomuotoon, eli kaaokseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti