keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Järjestys se olla pitää


Välillä vähän muutakin kuin omavaraistelua, nimittäin laatikoiden esittelyä! Jauhojen ja muiden kuivien aineiden järjestyksen pitää olla omavaraistelijalla kohdallaan. Vaikka muovi ei ekologista olekaan, olemme päätyneet tällaiseen ratkaisuun. Jauhokoisat ja riisihäröt ovat luonamme vierailleet ennen kuin kaikki kuivat aineet olivat tiiviissä rasioissa ja voin sanoa, että harmitti todella paljon tyhjentää iso määrä jauhoja roskikseen... Ja vielä kahteen kertaan. Siitä johtuen en todellakaan pidä kaikkea muovia pahana!


Gastromaxin purkit ovat olleet kokonsa puolesta erinomaisia meidän käyttöön. Tosin jauhoja, joita käytämme paljon, emme voi mitenkään edes suurimpaan kokoon mahduttaa. Niitä varten on nuo siniset boksit. Ja lisäksi vielä erillinen korkea kaappi on niitä täynnä.
Joku voisi ihmetellä jauhojen määrää, mutta taloudessa, jossa leivotaan kaikki leivät, eikä jakseta juosta alvariinsa kaupassa, määrä on välillä liiankin pieni. Olemme ostaneet jauhoja myös paljon rekosta 10kg:n säkeissä ja yksi säkki vaatii kolme sinistä boksia! Ja moni varmaan tietää, että rekosta ei ihan joka päivä ostellakaan mitään. Siinäkin mielessä pitää olla varalla paljon hyviä jauhoja. Eihän sitä ikinä tiedä milloin tulee pidettyä seuraava kunnon leipomismaratooni. Ikävämpi homma jos jauhot loppuukin kesken!

Leivon oikeastaan vain silloin kun huvittaa ja yleensä se tarkoittaa monta kiloa jauhoja kerralla. En halua tehdä mukavasta harrastuksesta "pakkopullaa", joten jos leipä loppuu kesken, niin sitten loppuu. Lisää tulee kun tulee ja siihen asti ollaan ilman!


Oikeastaan koko kesä meni ilman leipomista, jos ei muutamaa hassua leivonnaista lasketa. Pakkanen syötiin leivistä tyhjäksi. Nyt alkaa taas pakastinkin täyttyä, kun viitsii suuremmissakin määrin uunia lämmittää. Myös hapanjuuri oli heitteillä koko kesän, mutta elpyi ja nostatti leivät erinomaisesti. Vielä on paljon opeteltavaa vaaleiden leipien kanssa, mutta vaikka ulkonäkö ei koskaan erityisen nätti olekaan, maku on erinomainen! Eiköhän senkin ajan kanssa opi kunnolla :)


Sadonkorjuu on vielä pahasti kesken, porkkanatkin on nostamatta! Kaikkien perunoiden varsia ei ole vieläkään katkottu.. Ja sadetta riittää! Mutta syksy ja sadonkorjuu. Ulkona tuoksuu raikkaalle ja ilmassa on jo reilusti syksyn ihanaa tuntua. Sadonkorjuu on ihmisen parasta aikaa, nautitaan siis täysillä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti