keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Lakritsainen kesäkurpitsakakku


Kesäkurpitsa sato ei tunnu loppuvan sitten millään. Muutamia olemme saaneet annettua eteenpäin, mutta myös paljon odottaa vielä käsittelyä. Tämä resepti ei kovin suurta koloa tee, mutta ainakin pienen kesäkurpitsan verran saa nurkista pois pyörimästä! Sopivia määriä raastoin myös ison kasan pakkaseen odottamaan talvea, ja taidan raastaa vielä paljon lisääkin. Erilaisia variaatioita olen myös suunnitellut tämän reseptin pohjalta, mutta niiden testaus jäänee vähän myöhemmälle.
Tämä kakku on niin helppo tehdä, että kannattaa kokeilla!


Lakritsainen kesäkurpitsakakku

4-5 dl karkeaa kesäkurpitsa raastetta (1 pieni kesäkurpitsa) 
2 kananmunaa
3 dl sokeria 
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl raakalakritsijauhetta
75g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua) 
1 1/2 dl kaurakaakaojuomaa (tai kaurajuomaa, maitoa jne..)


Raasta kesäkurpitsa. Vatkaa (huoneenlämpöiset) munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kurpitsaraaste munavaahtoon ja lisää jauhot ja öljy vuorotellen seokseen. Lopuksi sekoita taikinaan kaurakaakaojuoma.
Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1h 10min. Tarkista kypsyys tikulla. Anna vetäytyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti