maanantai 24. syyskuuta 2018

Porkkanat kellariin


Porkkanoiden nosto viivästyi ja viivästyi. Kesäporkkanat nostettiin ja pakastettiin käyttövalmiina viipaleina ja raasteina pieniin kerta-annos rasioihin jo vähän aiemmin, mutta talviporkkanat laitettiin kellariin vasta muutamia päiviä sitten. Enpä olisi keväällä vielä uskonut, että saamme nostaa ihan valtavia porkkanoita maasta! Toisaalta se ei ollut mikään erityisen suuri ihme, olimmehan laittaneet lavaan mustaa multaa säkillisen. Tämän ansiosta siis kerrankin onnistuimme saamaan kelvollisen kokoisia porkkanoita enemmän kuin pari kappaletta! Suurinpiirtein se on ollut meillä se vuosittainen porkkana sato tähän asti. Onneksi siihen saatiin muutos! Ja toivotaan suuresti, että tämä muutos on pysyvää sorttia, mutta nähtäväksihän se jää.


Purjojen nosto on vielä pahasti kesken. Kellarissa säilyttäminen mietityttää, mutta varmaankin laitetaan alkuun kuitenkin kaikki sinne ja pikkuhiljaa sieltä sitten pakkaseen. On meinaan melkoinen työmaa tuo purjojen pesu ja pilkkominen pakastusta varten! Todella tyytyväinen olen kuitenkin suureen satoon ja todennäköisesti ensivuodeksi ei tarvitse laittaa näin paljoa kasvamaan. Tämän vuoden määrän oli ikään kuin tarkoitus olla pieni pesämuna pakkasessa, myös tulevia vuosia varten.

Vaikka yleensä pakastamisessa suositaankin melko lyhyitä aikoja kaikkien ruokien suhteen, olen itse vähän toista mieltä ja mielelläni pakastan pidemmäksikin aikaa suurempia määriä jotain tiettyä. Näin ei seuraavana vuonna välttämättä tarvitse niin paljoa pakastaa sitä samaa. Ja toivottavasti tämä pätee nyt purjoihin! Tietysti eri asia ovat ne kasvikset joiden rakenne kärsii pitkästä pakastuksesta, mutta niitä ei onneksi montaa ole!

Viikonloppuna juhlittiin esikoista tällä syksyisellä kakulla

Korpikuusen tilalla puhaltaa nyt uudet tuulet. Asia ei tosin ole vielä täysin varmaa, muttei ihminen tämän enempää voisi innoissaan olla! Tästä lisää heti kun asiat varmistuvat, ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti