maanantai 17. elokuuta 2020

Eläimiä


Kesän pienimmät kaverit kasvavat hurjaa vauhtia ja pääsevät toisinaan valvotusti ulkoilemaan. Aitaus ei mitenkään erityisen hääppöinen ole, joten todellakin vain valvotusti ulkoillaan. Ehkä seuraavaksi vuodeksi saadaan kyhättyä kunnon kesäkanala ja kesäpupula. Toisaalta kumpiakin saisi olla useampi, että saadaan kerralla ulos enemmän porukkaa kuin vain yhdestä häkistä. Mutta yksikin on parempi kuin ei yhtään! Toisaalta onhan kanalakin vielä hyvän tovin väliaikaisissa tiloissa. Talven aikana tavoitteena olisi vihdoinkin päättää minkälainen siitä varsinaisesta kanalasta rakennetaan.

Toistaiseksi suunniltemana on myös mahduttaa kanit tulevaan kanalaan, joten ihan pieni ei sekään voi olla. Haudontakone surraa tälläkin hetkellä lisäystä kanaparveen ja niidenkin suhteen on paljon suunnitelmia. Toistaiseksi ajatuksena olisi saada kolme pientä parvea aikaiseksi, joista saisi sitten tulevat siitosmunat. Toisaalta sitten taas haaveissa siintää se neljäs pieni parvi, mutta siihen ei taida vielä tilat riittää! Ehkä sitten, kun niitä tipuja tulee omista munista.. Ja toivon mukaan myös tässä vaiheessa se haudontakonekin löytyy kanalasta! Sitä varten koneessa on nyt muutamia silkkikanan siitosmunia, ne kun tyypillisesti ovat kovia hautomaan. Joskin omalla tuurilla kaikki kuoriutuvat silkit ovat kukkoja. 

Tämän vuoden haudonnat ei silti suinkaan olleet tässä. Vielä olisi toiveena saada yksi koneellinen kuukauden sisään käyntiin. Siihen koneelliseen pitää saada kääpiökochin siitosmunia, mutta myös muitakin. Se onkin sitten tarjonnasta kiinni mitä muita, mutta ihan mikä tahansa ei kuitenkaan kelpaa.



Pupuvauvat ovat nyt suloisimmassa iässä. Rapsuteltavia ja syliteltäviä. Niin ihanaa aikaa. Seuraavat poikueet tulevat vasta keväällä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Myös uros pitäisi jostain ostaa, mutta en vaan osaa päättää minkälaisen haluaisin! Tai no, kyllähän minä yhden tiedän minkä haluan edelleen, mutta valkoisesta angorasta ei tässä projektissa ole mitään iloa. Toisessa projektissa sen sijaan olisi paljonkin. Mutta nyt pitää ensin keskittyä tähän akuutimpaan projektiin. Ehkä.. 



Nyt vaan nautitaan tästä ajasta, joka kestää vain pienen hetken! Säilöntähommiin saadaan keskittyä taasen tälläkin viikolla. Härkäpavut ovat yksi tämän viikon teemoista. Ja toivottavasti myös monet muut ehtisivät kypsyä ja valmistua säilöttäväksi. 

Ihanaa säilönnän täytteistä viikon alkua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti